Installation av solceller

Installation av solceller av Elinstallationer i Dalarna

När du planerar att installera en solcellsanläggning hemma hjälper vi dig med installationen. Vi ser också till så att installation blir så säker som möjligt och självklart är vi är ett elföretag som är registrerade hos Elsäkerhetsverket.

Vi vet att det finns en hel del frågor som dyker upp när man funderar på att installera solceller och solpaneler.

Vilka olika typer av solpaneler finns det? Vilka solpaneler ska du välja till just ditt tak? Vilka förutsättningar finns på den plats där du tänkt placera solcellerna?

Du är varmt välkommen att kontakta oss med frågor som dessa så ser vi till att bena ut varje fundering som du har kring solpaneler och hjälper dig hela vägen från idé till färdigmonterade solpaneler som genererar el till din bostad.

Vi är behörig installatör av solpaneler

Det är väldigt viktigt att installationen av din solcellsanläggning sker av ett elinstallationsföretag som är registrerade hos Elsäkerhetsverket. Du som privatperson och köpare är faktiskt själv skyldig att kontrollera så att elfirman du anlitar faktiskt får utföra arbetet av att montera solpanelerna. Det är viktigt att företaget är registrerat för verksamhetstypen elproduktionsanläggningar och det kan du kontrollera via E-tjänsten Kolla elföretaget.

En extra säkerhetsåtgärd som du också kan göra är att dubbelkolla så att det finns svensk bruks- och säkerhetsanvisning för alla CE-märkta delar i ingår i solcellsanläggningen.

elsakerhetsverket

Behörig elinstallatör av solceller

Vi på Elinstallationer i Dalarna AB hjälper dig att installera solpaneler.
Dalarnas Solcellsmontage AB
Vi samarbetar med Dalarnas Solcells- montage AB och kopplar in alla deras anläggningar
solceller och solpaneler

Vi är medlem i Installatörs-
företagen

Bidrag och stöd för att installera laddbox och ladda elbilen hemma

Du kan ansöka via naturvårdsverkets e-tjänst

Naturvårdsverket ger dig möjligheten att ansöka digitalt om bidrag för installation av laddstation så att du kan ladda din elbil hemma. Deras e-tjänst är till för dig som privatperson där du enkelt kan ansöka om ”ladda hemmastödet”. Dom rekommenderar själva att man söker via deras digitala e-tjänst. Kravet från Naturvårdsverket är att din ansökan kommit in till dem senast 6 månader efter det att installationen av laddningsanordningen slutförts.

Du kan också ansöka via e-post eller vanlig post

Om du av någon anledning inte har möjlighet att använda e-tjänsten kan du ansöka genom att ladda ner en blankett och skicka med e-post till registrator@naturvardsverket.se eller vanlig post till adressen:
Naturvårdsverket, Verksamhetsstöd
Box 690
831 27 Östersund

För att dom ska kunna behandla din ansökan är det viktigt att den är komplett och innehåller följande material:

Läs mer om bidrag för laddstation på Naturvårdsverkets egna hemsida

Ladda bilen – bidrag för laddstation

Läs mer om bidrag för laddstation på Naturvårdsverkets egna hemsida

Behöver du hjälp med el?

Behöver du hjälp med el?

Scroll to Top