Elektriker Leksand | Laddbox Leksand | Laddstation Leksand

Din elektriker i Leksand

Elinstallation i Dalarna utför alla former av elektrikerjobb i Leksand och hela Dalarna. Vi installerar, servar och gör akuta utryckningar. Installation av laddbox/laddstation för elbilar är en av våra specialiteter och ett allt vanligare uppdrag när elbilar och hybrider tar en allt större del av nybilsmarknaden. 

Är du i behov av en erfaren, kunnig och kundorienterad elektriker i Leksand?

Kontakta oss

Breda kunskaper inom el

Med breda kunskaper och lång erfarenhet finns vi här för dig när du behöver våra expertkunskaper inom el. Vi tar uppdrag från privatpersoner, fastighetsägare och företag.

Oavsett om du behöver uppdatera din gamla elanläggning, byta eluttag eller bygga ut och modernisera elcentralen kan du anlita oss. Som elektriker i Leksand hjälper vi dig med det mesta – inklusive installation av laddboxar för elbilar och hybrider samt även solcellsanläggning. Vi är ett modernt och framåtsträvande företag med miljö och hållbarhet i fokus. 

ROT-avdrag för laddbox/laddstation och grön teknik

Är du intresserad av att installera laddstation för din elbil i Leksand? Då kan du få ett gynnsamt skatteavdrag som gäller för grön teknik. Denna skattereduktion gäller för dessa fall:

  • Installation för laddstation till elfordon. Skattereduktionen ges med 50 procent av kostnaden för arbete och material.
  • Installation av ett nätanslutet solcellssystem. Här gäller en skattereduktion med 20 procent av kostnaden för arbete och material.
  • Installation av lagringssystem av egenproducerad elenergi. Här ges ett skatteavdrag på halva kostnaden för arbete och material. 

Laddbox / laddstation i Leksand – några tips

Om du äger en elbil eller laddhybrid är det svårt att ladda på ett klokt sätt utan en egen laddbox. Här är några tips på hur du ska använda din laddbox på bästa sätt.

Ladda inte för mycket

Ett bilbatteri mår som bäst när det är laddat till mellan 20 och 80 procent. Större eller mindre laddning än så sliter på batteriet och förkortar livslängden. Men ska du ut och köra långt, ladda fullt, att man gör det då och då tar batteriet ingen skada av.

Undvik att låta batteriet ladda ur helt

Att köra batteriet i en laddhybrid ned till 0 procent och då köra på bensin är ingen bra idé. Det förkortar såväl kapacitet och livslängd på batteriet. Men med moderna laddboxar går det att ställa in så att den bara laddar till en viss procent för att hålla en bra laddningsnivå.

Undvik extrem kyla och värme

Riktigt hög värme och låga temperaturer påverkar batteriet negativt. Det är förstås svårt att undvika olika temperaturer, men parkera gärna din elbil i skuggan på sommaren och parkera inomhus på vintern om det går. 

Bättre normalladda eller snabbladda

Många laddboxar är utrustade med snabbladdning som kan ladda en elbil så snabbt som 20 minuter. Detta är förstås smidigt, men snabbladdning kan på sikt göra att batteriet presterar sämre, det kan exempelvis ladda ur snabbare och ladda upp långsammare.

Hur du kör påverkar batterier

Ett elbilsbatteri mår bäst av lugn och mjuk körning. Ryckig körning med kraftiga accelerationer sliter mycket på batteriet. Din elbil mår precis som miljön bra av lugn och mjuk körning. 

Välkommen att kontakta oss – vi kan bli din säkra och trygga elektriker i Leksand med expertis på laddboxar för elbilar. 

Elektriker Leksand Laddbox, laddstation Leksand
För din trygghet är vi medlemmar
Elinstallationer i Dalarna - jour

Jour elektriker Leksand

Vi erbjuder eljour i Leksand med omnejd.

Telefon: 0243-30 31 30.

Att förstå riskerna och potentialen för fara i samband med elfel och problem är avgörande för att upprätthålla säkra och tillförlitliga husinstallationer. Hos Elinstallationer i Dalarna är vi fullt utrustade för att hantera alla typer av elrelaterade problem, inklusive akuta elproblem.

Som professionella elektriker upptäcker vi regelbundet felaktigt utförda elinstallationer, såsom felmonterade vitvaror och bristfälliga arbeten av oerfarna företag. Dessa misstag kan vara direkt livshotande och kan leda till allvarliga händelser, inklusive bränder.

Därför är det av största vikt att du anlitar en betrodd och pålitlig elfirma för dina elinstallationer. 

Avgifter tillkommer vid jourutryckning.

Välkommen att kontakta oss för en elinstallation i Leksand.
Kontakta oss