Elektriker Borlänge | Laddbox, laddstation m.m.

Din elektriker i Borlänge

Välkommen att anlita Elinstallationer i Dalarna AB, vi är certifierade elektriker med många års erfarenhet i branschen och är verksamma i Borlänge.

Vi vill vara ditt självklara val av lokal elektriker här i Borlänge. När du anlitar oss får du hjälp av kunniga och professionella elektriker som har lång erfarenhet och passion för arbetet. Vi hanterar alla olika typer av uppdrag inom el. Allt ifrån planering och installation vid nybyggnationer till installation av laddbox / laddstation, servicearbeten, underhåll, felsökningar och reparationer.

Så vill du anlita en trygg och kunnig elfirma här i Borlänge är du varmt välkommen att kontakta oss på Elinstallationer i Dalarna.

Kontakta oss

Elinstallationer i Dalarna utför alla typer av jobb

Våra elektriker finns här för att hjälpa dig med alla sorters problem – allt från planering och installationer vid nybygge till löpande servicearbeten. Vi hjälper också till med felsökningar och reparationer och för oss är inget problem för stort eller för litet.

Om oss – din lokala elfirma i Borlänge

Elinstallationer i Dalarna AB är ett lokalt elinstallationsföretag som utför alla typer av service inom el samt ombyggnationer, rotarbeten och nyinstallationer. Våra kunder är privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar.Laddstation/laddbox i Borlänge

Hos oss på Elinstallationer i Dalarna får du hjälp av en lokal certifierad elektriker som installerar laddbox som gör att du kan ladda din elbil eller elhybrid hemma. Vi installerar laddstationer för privatpersoner, företag, bostadsrättsföreningar och fastigheter. Våra installatörer behärskar ett flertal olika varumärken och vi ser alltid till att en behörig elektriker säkerställer och kontrollerar att laddningen kommer att ske på ett säkert sätt. Vi utför även en kontroll som säkerställer att elbilsladdningen inte överbelastar hemmets eller lokalens nuvarande elsystem.

Kontakta oss
Elektriker Borlänge Elfirma Borlänge
För din trygghet är vi medlemmar

Fem fördelar med laddboxar

  • Ekonomiskt. Att installera en egen laddstation för elbilen är ett utmärkt sätt att spara pengar på elkostnaderna. Med stigande bränslekostnader behöver du inte betala för dyra offentliga laddstationer om du har en egen laddstation.
  • Bekvämt. Att ha en egen laddbox för elbilar gör det mycket bekvämare att ladda fordonet än att behöva leta efter en offentlig laddare eller stå i kö till en. Detta säkerställer att du alltid kan ladda när det behövs och inte behöver oroa dig för att få slut på ström när du är på väg.
  • Flexibelt. Många moderna elbilar har anpassningsbara funktioner, som batterikapacitet och räckviddsinställningar, vilket gör dem ännu mer flexibla för olika behov. Genom att installera en elbil laddstation kan du anpassa inställningarna så att du får ström när det behövs och sparar pengar på bränslekostnader.
  • Miljöfördelar. Genom att installera en laddbox hjälper du till att minska utsläppen av växthusgaser. Elbilar släpper ut mycket mindre föroreningar än bensin- eller dieselfordon, vilket innebär att de är bättre för miljön. Med en hemmaladdare kommer ditt fordon dessutom alltid att vara fulladdat och redo att användas när du behöver det.
  • Säkerhet. Med en laddstation för elbilar installerad i ditt hem kan du vara säker på att ditt fordon är tryggt och säkert från yttre påverkan som stöld eller vandalism. Detta hjälper till att säkerställa att din bil förblir i toppskick samtidigt som du får sinnesro att veta att ditt fordon inte kommer att manipuleras.

Fyra olika sätt att ladda en elbil

Det finns fyra olika laddningslägen för elbilar: Mod 1, 2, 3 och 4 .De laddstationer/laddboxar som vi erbjuder i Borlänge  är av typ Mod 3 och är mycket driftsäkra. Boxarna är dessutom utrustade med ”lastbalansering” vilket innebär att laddströmmen anpassas efter hur mycket ström som används i huset.  På det sättet ser vi till att risken för att huvudsäkringarna ska gå är obefintlig.

Välkommen att kontakta oss om du är i behov av en elektriker i Borlänge med kompetens att installera laddbox/laddstation för elbilar.

Laddbox BorlängeLaddstation Borlänge
Elinstallationer i Dalarna - jour

Eljour i Borlänge

När du behöver en elektriker akut så finns vi som jour i Borlänge

Problem och fel med el kan vara väldigt farligt och direkt livsfarligt. Därför kan ni alltid ringa till Elinstallationer i Dalarna om det skulle dyka upp ett akut el-problem. För akuta ärenden når du oss enklast på telefonnummer: 0243-30 31 30.

Som elektriker är vi varje vecka ute på uppdrag och ser ibland felaktigt utförda elinstallationer som kan vara livsfarliga. Det kan exempelvis vara felaktiga installationer av vitvaror eller fuskjobb av oseriösa firmor. Såna här fel kan i värsta fall kan leda till katastrofala följder såsom brand. Felaktigt utförda elinstallationer kan helt enkelt vara direkt livsfarligt så se till att anlita en seriös firma när du ska installera något i ditt hem. Det är också viktigt att renovera och ta bort gamla/trasiga kablar som också kan orsaka faror.

Vill du ha hjälp att säkra ditt hem ur ett el-perspektiv så tveka inte på att kontakta oss.

Observera att det tillkommer extra avgifter vid jourutryckning.

Elektriker Borlänge - Frågor & Svar

Får jag installera en laddbox på egen hand?

Nej, det får du inte. En laddbox måste alltid installeras av en certifierad elektriker. Idag ser man att många missförstånd sker i denna fråga och där många privatpersoner tror att det är okej att själva installera en labbox till sin elbil. Så är alltså inte fallet: du måste anlita en certifierad elektriker i Borlänge!

Måste jag uppgradera mitt elsystem för att säkerställa säker laddning av bilen?

Inte nödvändigtvis. Det kan finnas all anledning att i samband med att en installation av en laddbox även passa på att göra en uppdatering av ett elsystem - men det finns även andra alternativ. Ett bra sätt att säkerställa billaddning och samtidigt kunna köra en massa annan elektronik i hemmet är att välja lastbalansering. Det är ett tillval du kan göra till din laddbox. Genom detta så optimeras laddningen av bilen och där effekten går upp då få saker är igång - och ned då man exempelvis kör tvättmaskin, lagar mat eller har bastun igång. Det skonar dina säkringar.

Varför behövs en elbesiktning?

Att hålla koll på elsystemet är lika viktigt som att hålla koll på allt annat i ditt hem - om inte viktigare, sett till konsekvenserna av ett elfel. Genom att anlita en elektriker för en elbesiktning så kan du skapa trygghet i ditt hem.

Kan man anlita en elektriker i samband med en husbesiktning?

Ja, och av samma skäl som ovan. Genom att inkludera en elektriker i Borlänge i din besiktning så kan du få tydliga svar kring status på elsystem - och på exempelvis ledningar - samt olika installationer. Detta gör att du kan undvika att göra ett dåligt köp - eller att du kan pruta på priset - om eventuella fel och brister upptäcks.

Hur väljer jag rätt elektriker i Borlänge?

Var alltid - och utan undantag - noga med att be om att se certifikat och behörighet. Det kan kännas pinsamt att fråga, men det handlar om en absolut nödvändighet. I övrigt så bör du även vara noga med att jämföra priser samt kolla upp kvalitet genom referenser samt omdömen på exempelvis nätet.

Kan en elektriker rycka ut akut?

Ja, det finns alltid företag som arbetar under jour och som står redo att rycka ut även vid akuta lägen och oavsett tid på dygnet. Det är en viktig tjänst då problem med el kan innebära svåra olyckor och ge stora ekonomiska konsekvenser för den drabbade.

Elen fungerar inte i hemmet, vad ska jag göra?

Det första du ska göra är att fastställa att det bara är du som har drabbats. Kolla ut genom fönstret. Lyser det hos grannarna eller är det kolsvart? Om det lyser hos dina grannar så är det förmodligen inget lokalt strömavbrott och då ska du se till att kontakta en elektriker så snart som möjligt.

Jag ska sätta spotlights i taket - vad ska jag tänka på?

Att du inte får göra det på egen hand! En vanlig orsak till bränder i svenska hem handlar om just detta. Privatpersoner installerar spotlights i taket på egen hand och sätter dessa i exempelvis reglar utan någon isolering - något som leder till överhettning och en brand. Du ska alltid ta hjälp av en behörig elektriker med detta.

Kan jag använda Rot-avdraget för en elektriker?

Ja, du som privatperson kan anlita en elektriker och använda ditt Rot-avdrag för detta. Det innebär att du kan dra av en väsentlig del av den totala kostnaden för arbetet.

Varför är det viktigt att anlita en elektriker?

Av flera skäl, men där det främsta handlar om att elektricitet är livsfarligt. Får du en stöt så kan du faktiskt avlida - och ser man långsiktigt så kan en undermålig installation leda till att det börjar brinna. Det finns dessutom lagar som säger att en elektriker alltid ska anlitas i samband med dragning av el och vid olika typer av installationer. En elektriker ger dig säkra, trygga lösningar och en bostad där du kan leva utan risker för dig själv eller dina barn. Det är en ren investering.

Hjälp med el i Borlänge?
Kontakta oss