Elektriker Falun | Laddbox Falun | Laddstation Falun

Din elektriker i Falun

Välkommen till Elinstallationer i Dalarna, din elektriker i Falun. Våra certifierade elektriker hjälper privatpersoner, företag och bostadsrättsföreningar med allt inom el – vi gör små servicejobb och stora elinstallationer med samma noggrannhet. Vi installerar även laddboxar och laddstationer för elbilar, solceller och hjälper dig med hållbara lösningar för framtiden. Självklart har vi jour om du har akuta problem.

Kontakta oss

Det givna valet för eltjänster

Vi är det givna valet av elektriker för den som behöver hjälp med något inom el. Våra medarbetare har stor kunskap och många års erfarenhet och har löst de flesta problem som kan uppstå i elektriska sammanhang. 

Installationer, renoveringar, eljour, laddboxar / laddstationer, solceller – vi har kompetensen för att utföra kompetenta elektrikerjobb av alla slag – alltid till bra pris och med nöjd kund-garanti.

Elektriker Falun – därför ska du anlita oss

  • Vi är fullt licensierade, försäkrade och certifierade för alla typer av elarbeten för bostäder och kommersiella lokaler.
  • Vi erbjuder konkurrenskraftiga priser på alla tjänster och kommer att arbeta tillsammans med dig för att hitta den mest kostnadseffektiva lösningen för dina behov.
  • Vårt erfarna team av elektriker erbjuder kvalitetsarbete som uppfyller eller överträffar branschstandarder samtidigt som säkerheten kommer i första hand.
  • Vi strävar efter att slutföra alla projekt i tid och inom budget, så du kan vara säker på att ditt projekt kommer att slutföras så snabbt som möjligt utan att offra kvalitet eller säkerhet.
  • Vi erbjuder ett brett utbud av eltjänster, inklusive installation, reparation och underhåll av ledningar, armaturer, apparater, belysning och elektriska system. Vi erbjuder också akutservice för de oväntade problem som kan uppstå.
  • Vårt företag är lokalt ägt och drivet, vilket ger personlig service till våra kunder.
Elektriker FalunElfirma Falun
Laddbox Falunladdstation Falun

Laddboxar och laddstationer för din elbil eller hybrid

Laddningsbara elbilar och elhybrider tar en allt större del av nybilsmarknaden. Det gör att behovet av laddstationer också ökar år för år, i Falun, Dalarna, Sverige och världen. Vi hjälper dig att installera en laddbox så att du kan ladda din elbil på hemmaplan.

Säkra system från de bästa varumärkena 

Privatpersoner. företag, bostadsrättsföreningar, fastighetsägare – vi installerar laddboxar åt alla. Vi arbetar med det marknadsledande märket Garo och flera av de bästa tillverkarna av laddstationer. Hos oss får du alltid hjälp av en behörig elektriker som säkerställer att din elbil kommer att laddas på ett effektivt och säkert sätt. Vi ser dessutom till att kontrollera att laddningen inte tar för mycket kapacitet och riskerar att överbelasta det redan existerande elsystemet i hemmet eller lokalen.

Fyra olika laddningslägen

Det finns fyra olika laddningslägen för dagens laddstationer: Mod 1-4. De laddboxar vi erbjuder är av typ Mod 3 och är mycket driftsäkra. Dessutom är laddboxarna utrustade med så kallad lastbalansering. Det innebär att laddboxen anpassar laddströmmen efter hur mycket ström som används i bostaden. Risken för att det ska gå några “proppar” tas därmed bort helt och hållet. 

Håller koll på laddningen

Mod 3 innebär att laddningen sker från en installerad laddstation/laddbox som matar, övervakar och styr laddningseffekten för elbilen. Denna laddningsbox kan leverera upp till maxgränsen 63 A, men det vanligaste är att laddningen görs med 16 A. Denna typ av laddbox är idag den vanligaste när det handlar om privata hem. 

Laddbox Falun – därför ska du låta installera den hemma

Det finns många fördelar med att ladda elbilen eller laddhybriden med en laddstation. Det går snabbare, är säkrare och mer tillförlitligt. Många är idag omedvetna om fördelarna med en laddstation och även om riskerna med att inte ha en. 

Elbilar och hybrider blir allt mer populära då många vill spara pengar och samtidigt minska sina koldioxidutsläpp. Men ett stort hinder på vägen är bristen på laddningsmöjligheter – och det är där våra laddboxar kommer in i bilden.

Hastigheten

Det finns många fördelar med att låta våra elektriker i Falun installera laddbox. Ett av de starkaste skälen är laddningshastigheten. Laddning via vanliga uttag begränsar laddningskapaciteten – med en laddbox blir kapaciteten mycket starkare. På det sättet blir det lättare att utnyttja bilens hela laddkapacitet.

Säkerhet

Säkerheten är en annan viktig anledning att installera laddbox. Eventuella fel noteras och laddningen avbryts när batteriet är fulladdat. Säkerheten är den viktigaste aspekten vid laddning av elbilar, därför är det viktigt att du låter våra behöriga elektriker installera den.

Bekvämlighet

En tredje stor fördel med att installera en laddstation där hemma är att den är lätt att använda. Med en laddbox på hemmaplan kan du exempelvis ladda bilen nattetid så är den redo att köra när du ska till jobbet på morgonen. Detta gör att du inte behöver planera dina resor runt var det finns laddmöjligheter längs vägen.

Besparing

Ännu en fördel med laddbox är rent ekonomisk.  Installationskostnaden kan på sikt sparas in tack vare lägre bränslekostnader. Enligt undersökningar är elkostnaden för en elbil ungefär hälften av kostnaden jämfört med bensin.

Låt våra elektriker i Falun installera laddbox/laddstation så blir ditt liv med elbil mycket enklare.

För din trygghet är vi medlemmar
Elinstallationer i Dalarna - jour

Jour elektriker Falun

Vid akuta problem erbjuder vi eljour i Falun.

Du når oss enklast på telefonnummer: 0243-30 31 30.

Elfel och problem kan vara mycket farliga och direkt livshotande, vilket gör det viktigt att ha behöriga elektriker till hands. Elinstallationer i Dalarna står till ert förfogande för alla akuta elproblem.

Renovering och borttagning av gamla eller skadade kablar är exempelvis nödvändigt för att förhindra potentiella risker. Tveka inte att kontakta oss om du behöver hjälp med att säkra ditt hem mot elrelaterade risker.

Det tillkommer extra avgifter vid jourutryckning.

En elektriker i Falun som hjälper dig med dina behov
Kontakta oss